Kuhinja
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuhinja

izmenjava kuhinjskih receptov, ....
 
KazaloPortalLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

 

 Gibanica

Go down 
AvtorSporočilo
Demi*
ŠEFE
ŠEFE
Demi*


Število prispevkov : 95
Registration date : 15/03/2009

Gibanica Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Gibanica   Gibanica Icon_minitimeNed Mar 15, 2009 9:44 pm

Gibanica Istockphoto_2636705_traditional_cake_from_slovenia_named_gibanica

Sestavine
½ kg pšenične moke
1 žlica čičerikine moke
malo masla ali olja
sol
sladkor
2 dag kvasa
nekaj žlic mleka
ščep cimeta
skuta, smetana, slive

Postopek


Kvas, sladkor in mleko zmešamo ter postavimo na toplo, da začne vzhajati (5 do 10 min). Zmešamo ostale sestavine in jim dodamo kvasovo raztopino. Po potrebi dodamo malo mleka. Testo naj vzhaja približno 1 uro, nato ga razvaljamo.
Iz skute, kisle smetane, rozin in rjavega sladkorja umešamo nadev, ki ga enakomerno porazdelimo po testu. Čez polijemo kislo smetano. Na vrh položimo slive in potrosimo s cimetom. Pečemo približno 1 uro pri 200°C.
Nazaj na vrh Go down
https://kuhinja.slovenianforum.com
 
Gibanica
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Kuhinja :: Recepti :: Sladko-
Pojdi na: