Missy baby
Število prispevkov : 3 Registration date : 15/03/2009
| Naslov sporočila: Kokosova torta z ananasom Ned Mar 15, 2009 2:57 pm | |
| Sestavine: Za biskvit: 5 jajc 20 dag moke, pol gladke, pol ostre 5 dag jedilnega škroba kavna žlička pecilnega praška 20 dag sladkorja pest kokosove moke
Za kremo: 3 jajca dva vanilijeva pudinga konzerva kokosovega mleka dva dl navadnega mleka 10 dag sladkorja žlica ruma
manjša konzerva ananasa
Za namakanje biskvita: konzerva kokosovega mleka 10 dag sladkorja dve žlici ruma
POSTOPEK: Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake stepemo s pol sladkorja, rumom in dvema žlicama mlačne vode, da je krema svetlo rumena in penasta, delati se morajo mehurčki. Beljake stepemo v trd sneg, tik pred koncem dodamo preostali sladkor in stepemo do konca. V maso rumenjakov najprej vmešamo četrtino snega, lepo razmešamo in potem dodamo preostanek snega. Na maso presejemo moko, premešano z jedilnim škrobom in pecilnim praškom. Malo premešamo in dodamo še kokosovo moko, previdno zmešamo do konca, da je masa enakomerna. Model za torto s premerom 26 cm po dnu obložimo s peki papirjem, oboda ne namastimo. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut oziroma po potrebi, da je biskvit lepo pečen. Torto zvrnemo na kuhinjsko rešetko, odstranimo obod in peki papir in pustimo, da se povsem ohladi. Kremo pripravimo tako, da rumenjake zmešamo s praškom za puding in sladkorjem in to vmešamo v vrelo mešanico kokosovega in navadnega mleka ter ruma. V še vroč puding vmešamo trd sneg iz beljakov, premešemo in damo kremo hladiti. Če je preredka, si pomagamo s fix želatino.
Segrejemo kokosovo mleko in sladkor, na majhnem ognju počasi mešamo, dodamo še rum. S tem dobro prepojimo biskvitne plošče - iz biskvita bi morali dobiti tri, lahko pa torto prerežemo samo enkrat.
Ko se krema nekoliko ohladi, jo namažemo na spodnjo plast biskvita in na to naložimo koščke ananasa. Pokrijemo z drugo ploščo in to premažemo samo s kremo, pokrijemo s tretjo ploščo biskvita in vrh ter obod torte premažemo s kremo. Obilno potresemo s kokosovo moko in okrasimo. Lahko pa torto potresemo tudi s sveže naribanim kokosom, aroma bo še veliko bolj izrazita. | |
|